Zápis přidán: 26. 2. 2017 22:38
Sešli jsme se v sychravém únorovém počasí v 10:30 na klubovně, abychom zde trávili zajímavý den. Úkolem obou družin bylo uvařit velké hody pro ostatní. Oběd měli na starosti Jestřábi. Pod vedením Radka Resla družina servírovala předkrm topinky s ďábelskou pomazánkou, polévku brokolicový krém, hlavním chodem byly brambory a vepřové plátky na bylinkách a jako zákusek domácí vafle s horkými malinami a borůvkami se šlehačkou.
Medvědi k večeři vykouzlili rozpečenou bagetu s bylinkovým máslem dle Matějky, bramborovou polévku dle Maťase, Štěpánovy kuřecí kostky s rýží a jako zákusek se servíroval Fildův perník zdobený cukrovou lilií.
Celé hody stály každého 90 korun, ze kterých jsme si nacpali břicha k prasknutí. Úkolem celé akce bylo nejenom se dobře najíst, ale hlavně se opět přiučit něco nového o vaření, nákupu surovin, jejich zpracování.
V letošním druhém ročníku našeho „Prostřeno“ došlo i na luxusní stolování. Honza Karvai proškolil všechny přítomné v zásadách etikety. Skauti mají být i gentlemani, takže se kluci dozvěděli (a vzájemně vyzkoušeli) jak se vodí dáma ze schodů, jak se chovat v restauraci atp.
Součástí akce (když družina zrovna nevařila) byla i procházka po městě. Cílem procházky s plánkem bylo především naučit ty nejmladší orientovat se v mapě, nebo se o to alespoň pokusit pod vedením starších skautů a rádců. Zároveň bylo úkolem všímat si věcí, které se nám v našem městě líbí a nelíbí.
Večer v 19:00 hodin (někteří ještě déle zůstali, aby douklidili co se uklidit nestihlo) jsme se rozešli domů spokojení, přejedení a v dobré náladě.
Zapsal RaDaR